Onze wijnen

Wij hebben een zeer uitgebreide wijnkaart welk regelmatig wisselt. Wij selecteren alleen de mooiste en lekkerste wijn voor u en voor onze gerechten.

Mousserend

Zellertaler Keller ‘Brut Sekt’, Riesling, Rheinhessen, Duitsland
Deze wijn uit zuid-west Duitsland met zijn fijne mousse heeft
finesse in zijn mineralen. Ondersteunt door mooi fruit en frisse zuren is
dit een ideaal aperitief.

Ridgeview ‘Cavendish’, Chardonnay, Sussex, Engeland
Ridgeview is een familiebedrijf dat sparkling Wines maakt met gebruik van de methoden en druivensoorten uit Champagne, Het domein ligt vlak boven Brighton in het zuidoosten van Engeland, in Sussex. Deze bubbel gemaakt van 100% chardonnay heeft lichte zuren en een volle mousse met veel fruit.

Champagne Michel Arnoult Grand Cru Brut, Pinot Noir, Champagne, Frankrijk
Zachte en verfijnde Champagne van 100% Pinot Noir druiven uit het Grand Cru dorp Verzenay aan de Montagne de Reims. Complex maar mild, mooie lichte zuren en een fantastische zachte mousse.

Gosset ‘Rosé Brut’, Pinot Noir, Champagne, Frankrijk
Een rijke en krachtige rosé Champagne, ietwat rustiek. Geur van rode appelschil, pruim en wilde kersen aangevuld met lichte gist aromas. De smaak is gebalanceerd, fris rood fruit met grapefruit en strakke aciditeit.


Huiswijnen

Blanc

La Posado, Verdejo, la Mancha, Spanja, 2015
Geslaagde versie an de veelvoorkomende Verdejo druif uit Spanje. De wijn is modern gemaakt met een goede structuur en mooie friise tonen. Een fris, stuivend en dorstlessend glas.

I Versi Bianci, Grillo/Inzolia/Grecanico, Sicilië, Italië, 2016
Een blend van lokale Siciliaanse druivensoorten. Vol en mondvullend van karakter met veel geel fruit en een kruidig karakter.

Rouge


Albernoas, Aragoez/Trincadeire/Castelao, Encosta do Guadiana, Alentejo, 2015
Heerlijke zwoele rode wijn zonder houtopvoeding. Deze wijn is een combinatie van de typische druivenrassen uit Alentejo: Aragonez, Trincadeira en Castelao.

Les Charmettes, Grenache/Marselan, Pays d’Oc, Frankrijk, 2015

Zeer fruitige en doordrinkbare blend van oude zuid Franse druivenrassen. Vooral de Marselan geeft veel rood fruit, waar de zuid Franse zon zorgt voor een sappige en soepele smaak.

Rosé

l’Instant Rosé, Domaine les Charmettes, Pays d’Oc, France, 2016

Klassieke blend, met de Provence als voorbeeld, in Languedoc versie. Blend met 
Grenache, Cinsault en Syrah. Droog, kruidig, sappig. Sap en frisheid en goed drinkbaar.

Vin Blanc

Nieuwe Wereld

Tomero, Torrontes, Mendoza, Argentinië, 2015

Groengeel, super intens, mooi helder. Spectaculair geparfumeerd met lychees, gekonfijte citroen, bloedsinaasappel, zoete jasmijn en witte perzik. Daarna sensueel sappig en zestefris, met roze pompelmoes, rijpe limoen, bergamot en clementine, een echt uitbundig citrusfestival. Vet in de bovenbouw, maar‘sec’ en zelfs mineraal in de onderbouw. Een Torrontes van het geconcentreerde type, magnifiek bij asperges

Mc Manis Family Vineyards, Chardonnay, Californië, USA, 2016
Wat een klasse wijn met uiteraard hout lageering, want die is duidelijk aanwezig en dat is heerlijk. Indrukken van perzik, peren en veel tropisch fruit zijn aanwezig met een duidelijke ondertoon van vanille.

Glen Carlou ‘Haven’, Chardonnay, Coastel Region, Zuid-Afrika, 2016
Een ongelagerde chardonnay die heeft gerijpt op de lie, hierdoor heeft hij zijn verfijnde karakter gekregen. In de geur indrukken van rode appels, peren en gebakken vijgen. De smaak is rijp en vol met veel indrukken van wit fruit en een beetje vanille room.

Ladybird ‘the organic white’, Chardonnay / Viognier / Chenin Blanc, Western Cape, Zuid-Afrika, 2016

Rijpe en licht tropische aroma’s an ananas, groene appel en perzik. Heel levendige en complexe wijn met mooie houtinvloeden, waar de chardonnay zorgt voor structuur en kracht, de viognier voor het florale en de chenin blanc voor het speelse zuurtje op de achtergrond.

B Vintners, Muscat de Alexandria, Stellenbosch, Zuid Afrika, 2015
De neven Bruwer Raats en Gevin Bruwer vonden inspiratie om een moderne, droge versie van de muscaat te maken. De wijn word gemaakt met minimale ingrepen in de vinificatie, om hem puur te houden, met al zijn fruit en bijzondere muscaat karakter.

Jean Daneel ‘Signature’, Chenin Blanc, Western Cape, Zuid Afrika, 2014
Prachtige Chenin Blanc afkomstig van zeer oude wijngaarden. Vol krachtig en rond, met mooie houtinvloeden. In de mond een duidelijke vettige structuur, licht getoast, honing, rijp peren fruit en intense finale.

Seresin estate, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw Zeeland, 2014
Fantastisch uit het glas springend boeket met citrus, citroengras en rijpe kruises. In de mond ananas en meloenen, super sappig en mineraal gespannen. Fluwelige body maar zeker niet zwoel. Sauvignon in het kwadraat.

Felton Road, Riesling, Central Otago, Nieuw Zeeland, 2010
Loepzuivere neus met diepgang, florale tonen en limoen. Droog, goede fruitconcentratie en krachtig. Prachtige mineraliteit in de frisse finale. Een wijn met veel raffinement!

Nederland
Apostelhoeve ‘Cuvee XII”, Muller Thurgau/ Auxerrois/ Pinot Gris, Maastricht, Nederland, 2017
Volgens ons een van de beste Nederlandse wijnen. De wijn ruikt geparfumeerd, licht floraal en is zuiver en fris. Fantastisch te drinken als aperitief of met lichte vis gerechten.

Bulgarije
Mezzek, Pinot Grigio / Sauvignon Blanc, Thracian Valley, Bulgarije, 2016
Het domein Katarzyna ligt in het zuidoosten van Bulgarije, vlak aan de grens
met Turkije en Griekenland en is verantwoordelijk voor deze typische fruitige wijn. De licht kruidige Pinot Gris neus is speels en bijzonder toegankelijk. In de mond een echte verleider met lekker sap ondersteund door de frisse zuren van de Sauvignon Blanc.. 

Griekenland
Sigalas, Assyrthiko / Athiri, Santorini, Griekenland, 2016
In de neus een duidelijke minerale expressie van de vulkanische bodems. Na walsen veel citrusfruit & appel vermengd met honingtoetsen. De zuren dartelen rond in je mond, veel minerale toetsen en een lang aanhoudende finale.

Spanje
Bodegas Pedro Escudero ‘Fuente Elvira’, Verdejo, Rueda, Spanje, 2016
Het paradepaartje van dit mooie spaanse wijnhuis. Deze wijn heeft gerijpt op eiken voor een korte periode, daardoor heeft hij een krachtige smaak met vers wit en geel fruit. Om het af te maken vind je nog aroma’s van boter, limoen en kruisbes.

Sucesores de Benito Santos, Albarinho, Rias Baixas, Spanje, 2016
Levendige, delicate en intens fris aromatische witte wijnen, zoals we dat gewend zijn uit de Rias Baixas. Aroma’s van vers fruit, mineraliteit en peer, rijk en exotisch in de mond.

Dido ‘la universal Bianco’, Macabeo / Garnacha Blanca, Montsant, Spanje, 2015
Gastronomische blend van Macabeo en Garnacha Blanca. Zeer expressief karakter, typische droge lichtoxydatieve toets (nootachtig). Enorm veel potentieel, structuur. Lichtgroengele reflectie in het glas. Afwisselend peer en citrus. In de mond fris, zuiver en goed in evenwicht.

Gomez Cruzado, Viura / Tempranillo bianco, Rioja, Spanje, 2016
Een prachtige spaanse wijn met een houtopvoeding van 5 maanden. De Franse vaten hebben een zeer lichte toasting gehad en de wijn ligt voor 50% met de lies op het vat en de andere 50% in het RVS. Een mooi gekruid en vol glas met nog steeds elegante zuren.

Portugal

Ahpros, Loureiro, Vinho Verde, Portugal, 2016
Een kristalheldere citrusachtige kleur met groene refletie. Floraal Aroma met indrukken van citrus, appel, groene pruimen en tropisch fruit. Complexe smaak met ronde volle smaaktindrukken en elegante zuurgraad. De absolute top van Vinho Verde.

Agui Moura ‘Reserva’, Códega do Larinho / Rabigato / Arinto e Viosinho,

Douro, Portugal, 2015
Mix van ongeveer 17 verschillende druivenrassen van 60 jaar oude wijnstokken. De wijn is houtgerijpt, krachtig, rijk doch zacht. Vol met rijp geel fruit en hinten van limoen.

Duitsland
Knewitz, Gruner Sylvaner, Rheinhessen, Duitsland, 2017
Aroma's variëren van rijpe gele peer en perzik, met een kruidig randje van hooi, salie en kervel. De wijn is sappig en fruitig, met mooie zuren en wat mineraliteit.
Verfrissende wijn die tijdens verschillende drinkmomenten kan worden ingezet. Na het eerste glas, wil je graag nog een tweede!

Eva Fricke ‘Kiedricher’, Riesling, Rheingau, Duitsland, 2016
Ook Eva Fricke uit de Rheingau word gezien als talentvolle producent, in dit geval van genuanceerde rieslings. Loepzuiver met een vanzelfsprekende harmonie en vele smaakcomponenten.

Heymann-Lowenstein, Riesling “Vom Blauen Schiefer”, Mosel, Duitsland, 2014
Een wijn met een prachtig evenwicht tussen suiker, zuur alcohol en smaakstoffen. Prachtige rijpe vruchten op de neus met een fijne mineraliteit zoals we die gewend zijn van de grootte rieslings. Zuiver, verfrissend en een bijzondere begeleider van frisse gerechten.

Oostenrijk
Nigl “Gärtling”, Grüner Veltliner, Kremstel, Oostenrijk, 2015
Frisse geuraanzet vol citrus en kruidigheid die gevolgd wordt door een loepzuivere smaak met strakke mineralen, rijpe citrus en tintelende zuren.

Velich ‘TO’, Welschriesling / Chardonnay / Sauvignon Blanc, Apetlon,
Oostenrijk, 2015
Unieke assemblage van Chardonnay, Welschriesling en Sauvignon Blanc. De druiven worden wat later geplukt waardoor een enorme concentratie word bereikt. Dit word ondersteund met goed houtgebruik. Fris en intens in de aanzet met grapefruit en fijne zuren en dan rijper met vettige structuur en rijp tropisch fruit.

Velich “Tiglat”, Chardonnay, Apetlon, Oostenrijk, 2014
Prachtig gerijpte Chardonnay uit het uiterste oosten van Oostenrijk (Neusiedlersee) die niet zou misstaan tussen de top witte bourgognewijnen: donker strogeel, een intense neus van rijpe gele pruimen en een hele smak patisserie-crème. De smaak is bijzonder complex en intens: rijp fruit dat voortdurend omgeven is door elegante mineraliteit, zuivel (room en boter), nog voldoende zachte zuren en een zachte ellenlange afdronk. .

Knoll “Loibner Federspiel’, Gruner Veltliner, Wachau, Oostenrijk, 2015
Weingut Knoll behoort al vele Jaren tot de absolute top van de Wachau en Oostenrijk. De gruner veltliner is zeer zuiver en etaleert een enorme concentratie en minerale doorzetting. Een elegante en toch wel intense versie van deze toch wel veelzijdige druif.

Italië
Az. Agr. Giangirolami ‘Regius’, Chardonnay/Viognier/Sauvignon Blanc, Lazio, Italië 2016
De wijn is mooi rijk en strogeel in het glas. Een intense neus met aroma’s van citrus en exotisch fruit. In de mond is de wijn fris, vrij hartig en vol. De perfecte balans tussen tropisch fruit en minerale frisheid.

Vigne Guadagno, Greco di Tufo, Campanië, Italie, 2017
Twee broers die sinds 2010 begonnen zijn met het maken van wijn in Campanië. De wijn is verfrissend met aromatische tonen van citrusfruit, peer en getoaste amandelen. De aanhoudende minerale afdronk geeft de wijn spanning en lengte.

Ca dei Frati ‘I Frati’, Trebianno, Lugana, Lombardije, Italië, 2016
Een frisse, verfijnde en elegante wijn met subtiele tonen an witte bloemen, aromatische kruiden en een vleugje abrikoos en amandel. Geconcentreerd in de mond met een frisse, levendige afdronk.

Poggiotondo, Vermentino/Ansonica, Chianti, Toscane, 2016
Poggiotondo is een domein dat volledig duurzaam werkt en staat onder leiding van de beroemde oenoloog Alberto Antonini, die over de hele wereld wijndomeinen consulteerd. Deze wijn is glashelder, fraai geparfumeerd waar de twee Toscaanse druiven optimaal samenwerken.

Fenocchio, Roero Arneis, Langhe, Piemonte, Italië, 2016
Fenocchio is beroemd om zijn diverse Barolo’s. Het ‘wit’ doet hij er een beetje bij. Maar ja.. met zo’n vakman, en die bijzondere druif Arneis, die citrus-smaken combineert met iets kruidigs, iets hooi, met heerlijke zuren. Een compleet en lekker vol glas.

Umani Ronchi ‘Plenio’, Verdicchio de Castelli di Jesi, de Marken, Italië, 2013
Verfrissende, doch intense aroma's van kruiden, amandelen, anijs, vanille en rijp fruit in de neus. De aanzet is verfrissend, zacht en uiterst aangenaam.De afdronk is intens, fluweelzacht en romig met aroma's van appeltjes en amandelen.

Vie di Romans “Piere”. Sauvignon Blanc, Isonzo-Friuli, Italië, 2013
Eigenaar Gianfranco Gallo is een perfectionist. Hij is geinterreseerd in wijnen met rijkdom, textuur, lengte, complexiteit en finesse met een mooi bewaarpotentieel. Zo ook deze Sauvignon blanc. Gianfranco heeft een waanzinnige balans gevonden tussen een rijpe volle stijl van sauvignon blanc en de frisheid waar Friuli om bekend staat.

Mofete, Carricante/Cattarratto, Etna Bianco, Sicilië, Italië, 2016
Palmento Costanzo maakt echte terroir wijnen van de flanken van de Etna. Deze Etna Bianco is goudgeel van kleur en is fruitig en bloemig in zijn geur met een vleug citrus. Smaak is intenst, fris, geconcentreerd, tikkeltje romig en lang! Je zou denken dat deze wijn houtgelagerd is, maar niets is minder waar!! De structuur, dikte en romigheid krijgt hij allemaal door de vulkanische bodem. Fantastisch!

Pratello, Pinot Grigio, Lombardije, Italië, 2016
De pinot grigio druiven voor deze volledig biologisch groeien op een kalkrijke kiezelgrond, wat de fijne complexiteit en structuur bevorderd. De wijn is levendig met een aangenaam zuurtje. Pinot grigio zoals Pinot grigio zou moeten zijn.
Frankrijk
Gibault, Sauvignon Blanc, Touraine, Frankrijk, 2016
Zeer aromatische wijn met een optimale fruitconcentratie. In de neus vind u aroma’s van groene appeltjes en buxus. Heel fris, sappig en smakelijk

Domaine du mont Epin, Chardonnay, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2015
Witte bourgogne uit de de Maconnais met een lichte houttoets. Rijpe en volle wijn, zuiver en blijvend fris, mineraal en lang van smaak.

Domaine Cady ‘Cheninsolite’, Chenin Blanc, Anjou, Loire, Frankrijk, 2015
Krachtige wijn van de Chenin Blanc druif gemaakt. Houtrijping en druiven van zeer goede komaf resulteren in een wijn met prachtige gebalanceerde zuren met rijp wit fruit en een licht gegrilde toets.

Chateau les Tours Gris ‘les Amandiers’, Chenin Blanc,
Saumur, Loire, Frankrijk, 2012
Les Tours gris is een landgoed gelegen op het terroir van Saumur. De wijngaard word biodynamisch bewerkt en de wijnen hebben een geweldige persoonlijkheid. Deze wijn van Chenin blanc is een prachtige wat oudere versie, hij is droog, rond, dik en complex.

Domaine Pierre Yves Colin, Chardonnay, Haut Cotes de Beaune, Bourgogne, Frankrijk, 2015
De Bourgogne Blanc is afkomstig van de druiven van jonge aanplant van een tweetal wijngaarden in Saint-Aubin en Puligny-Montrachet. Een wijn met goede lengthe, body en een typische mineraliteit.

Domaine Treuillet, Sauvignon Blanc, Pouilly Fume, Loire, Frankrijk, 2016
Het boeket geurt fruitig, tikje venkel en mint. Zeer aromatisch en tegelijk fijn in de mond, kruidig, gele perzik en zelfs een tikje framboos. Het geheel is bijzonder evenwichtig en erg representatief voor de bekende appellatie Pouilly Fumé

Domaine Grossot, Chardonnay, Chablis, Frankrijk, 2015
Goede Chablis komt van de ‘kimmeridge’ gronden, dar zijn de stukken waar de mariene fossielen, van de kustlijn van weleer, in de grond zitten. Grossot, al decennia behorend tot de top van de Chablis producenten, heeft zijn wijngaarden in Fleys, dorpje in de kern van de Kimmeridge. Daardoor proef je die mooie subtiele, ziltige smaak, in de vette maar toch fruit¬smaken van de wijn.

Doudet Naudin, Chardonnay, Saint Veran, Bourgogne, Frankrijk, 2016
Licht getinte gouden kleur met wat groene nuances. De mooie neus onthult de elegantie en de rijkdom van rijpe vruchten samen met een mooie minerale toets. In de mond goed in balans met een aangename frisheid, mooie rijke en levendige wijn met een charmante afdronk.

Domaine Gerard & Laurent Parize ‘AC champ nalot 1er Cru’, Chardonnay, Givry, Bourgogne, Frankrijk, 2012
Givry is een wijndorp in de Côte Chalonnaise (zuidelijke Bourgogne), op enkele kilometers westelijk van de stad Chalon-sur-Saône.Domaine Gérard & Laurent Parize maakt reeds 6 generaties Bourgogne wijnen. Deze witte Givry heeft intense aroma's van wit fruit en bloemen in de neus. De aanzet is vol en romig, gevolgd door een romige afdronk met aangename minaliteit.

Domaine de la Janasse ‘Pays de la principauté d’orange’, VIognier, Cote du Rhone, Frankijk, 2016
In de neus het typische karakter van Viognier; bloemig en verfrissend. Een mondvullende, intense en fruitige wijn met aangename fraîcheur in de afdronk. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 6 maanden "sur lie" op eiken vaten. Alle wijnen worden klassiek gemaakt en munten uit door de combinatie van kracht en finesse.

Domaine du Murinais ‘Luc Tardy’, Marsanne / Roussanne, Crozes-Hermitage, Rhone, Frankrijk, 2015
Een frisse neus met peer, wit fruit, ziltigheid lente bloemen en notige tonen. De wijn heeft een prachtige compacte smaak waar de marsanne voor een frisse balans zorgt. Een prachtig aperitief maar zeker ook met een grote variateit aan gerechten in te zetten.

Domaine de la Pinte, Savagnin, Arbois, Jura, Frankrijk, 2012
In de Jura wordt 2% van alle Franse wijn geproduceerd. Het zijn aparte wijnen. Vaak van gebiedseigen druiven en in een gebiedseigen stijl. Zoals deze biologische wijn van Savagnin druiven. Fantastische beendroge citruszuren aangevuld met gele pruimen en veel kracht. Dit is iets compleet anders voor de liefhebbers.

Domaine Jouard ‘les chaumées 1er cru, clos de la Truffière’, Chardonnay, Chassagne Montrachet, Bourgogne, Frankrijk, 2016
Fantastische chassagne montrachet van de gebroeders Jouard. De wijn is strak en voelt vederlicht. Mooi kruidig met lichte komijn en steranijs, zachte vanille en gele bloempjes. Kortom genieten.

Domaine Vincent Grall ‘le Manoir’, Sauvignon Blanc, Sancerre, Loire,
Frankrijk, 2015
Vincent Grall is met 3,8 hectares een van de kleinste producenten van Sancerre, maar deze zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden van Sancerre: Le Plateau en Le Manoir. Le Manoir is rijk aan mergel en word opgevoed in drie tot vier jaar oude eiken vaten.

Domaine Barmes-Buecher ‘Steingrubler’, Gewürztraminer,
Alsace, Frankrijk, 2008
Litchee, abrikoos en wat geconfijte sinasappel. Enorm rijp, exotisch en intense met dat lichte typische “Alsace” zoetje. Een gastronomische wijn; elegant rijk en delicaat. Drink dit met wat rijker eten.

Simon Ravaud ‘Trois Dames’, Chardonnay, Pouilly Fuissé, Frankrijk, 2016
Simon werd vorig jaar benoemd tot beste jonge aanstormende wijnmaker uit de Bourgogne. Zijn Pouilly Fuissé 2015 is verbazingwekkend perfect: alles wat je hoope en verlangt uit deze hoge appellation zit erin. Proeven is blij worden.

Joseph Faiveley ‘Blagny 1er cru’, Chardonnay, Mersault, Frankrijk, 2015
Blagny uit het magische oogstjaar 2015. De wijn is elegant met een indrukwekkende lengte. De stokken zijn aangeplant in 1963 en leveren geweldig rijp fruit. Iets meer dan een jaar rijping op vat geeft de wijn dat typische rijke en rokerige mersault karakter.

Domaine Jacques Prieur ‘les Combettes 1er Cru’, Chardonnay, Puligny Montrachet, Frankrijk, 2013
Dit domaine bezit een aantal van de meest zeldzame terroirs. Les combettes is een chardonnay met aromas van citroen zeste, witte peper en een enorme minerale rijkheid. Elegant en fris met licht warme biscuit aromas.

Vin Rouge
Nieuwe Wereld
Rolf Binder ‘Christa Rolf’, Grenache / Shiraz , Barossa Valley, Austalië, 2015
Een prachtige blend van oude wijngaarden die het mooiste van de Barossa valley tonen. Een mondvullende, rijke wijn met vol en sappig donker fruit. Een prachtige wijn met een goede spanning.
,
Laibach ‘Friedrich Founder’s Blend’, Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc / Petit Verdot / Malbec, Stellenbosch, Zuid Afrika, 2014
Met deze topcuvee zet laibach de kroon op zijn uizonderiljke gamma. Er worden maximaal 18 vaten gemaakt. De druiven komen van de besete en oudste wijngaarden Cabernet Sauvignon en Merlot. Een mooie geconcentreerde wijn, in de neus heerlijik cassis fruit. Het palet is goed gestructureerd met een prahtige evenwichtige body.

Vina Tarapaca ‘Gran Reserva’, Carmenère, Maipo ,Chili, 2015
Intense rode kleur en aroma van zoet fruit, pruimen en iets karamel-achtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aromas. Het is een rijk, vol glas maar tegelijkertijd doordrinkbaar.

Seresin ‘Leah’, Pinot Noir, Marlborough, Nieuw Zeeland, 2013
: Helder, glinsterende start met fonkelende traantjes tegen de wand. Een verfijnd geurpallet van kersen, mokka en nieuw leder. Subtiele hints van kruiden en toast. In de mond proeven we een ‘strak in het pak’ zittende Pinot Noir die mooi geconcentreerd is met donker fruit en licht eik die als het ware je mond ‘coaten’ met lichte tannines.

Alba de Doumus, Cabernet Sauvignon, Upper Maipo Valley, Chili, 2010
Prachtige, exclusieve Cabernet Sauvignon van meer dan 80 jaar oude wijnstokken. Afkomsig van de authentieke ‘clone’ van de Cabernet Sauvignon-druif. Magnifieke olle en heldere kleur, heerlijk boeket van donkerrode bosvruchten en cassis. In de mond eveneens lekker sappig met opnieuw cassis, zacht en smeuïg en fijne tannines.

Circus Maximus, Malbec, Mendoza, Argentinië, 2017
Een aromatisch circus propvol zwart, mineraal bosfruit, blauwe en zwarte pruimen, gedroogde tabak en tapenade. In de mond vlezig, opnieuw met impressies van zwarte olijven en pruimencompote. Enorme fruitweelde met veel sappigheid en mineraliteit.

Mc Manis, Zinfandel, Californië, USA, 2015
Het grootste deel van de gebruikte druiven komt uit de Lodi region. Deze Zinfandel heeft een rijk bouquet van rood fruit met indrukken van bramen, kersen en pruimen jam. De smaak is heel zacht, rijk en rond, Lichte kruiden en vanille maken deze wijn helemaal af.

Libanon
Clos Saint Thomas ‘Les Emirs’, Cabernet Sauvignon / Syrah / Grenache, Bekkaa Valley, Libanon, 2012
De Bekaa Vallei staat bekend om zijn Cabernet Sauvignon wijnen die we kennen uit Frankrijk. Ze leveren wijn op met subtiele zachte tannines en vanille houttonen en daarnaast mooie vlezige tonen. De syrah en grenache zorgen voor aanvulling die de wijn complexer maken.

Duitsland
Weingut Knipser ‘Laumersheim , Spätburgunder, Pfalz, Duitsland, 2014
Een prachtige elegente en sierlijke Spätburgunder met heerlijk sappig kersenfruit en rood fruit met een beetje mokka en tabak. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd en na fermentatie 12 maanden op gebruikte barriques geouderd.

Oostenrijk
Moric, Blaufränkisch, Burgenland, Oostenrijk, 2013
Bij Moric vinifieren ze de blaufränkisch zoals een topwijnmaker in de Bourgogne dat doet met zijn Pinot Noir. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze grote wijnen Pinot Noir-trekjes hebben. Donkerrode kleur met violet aan de rand, aroma’s van rijpe kers en aardbei. Knapperig, sappige rode kers in de smaakaanzet gevolgd door leertoetsen. Elegante kracht zonder zwaar te zijn.

Weingut Zillinger “Velue”, Zweigelt, Weinviertel, Oostenrijk, 2013
Een mooi voorbeeld van wat zweigelt te bieden heeft zonder de invloed van eiken. Johannes Zillinger heeft leren wijnmaken van zijn vader op een volledige biodynamische wijze. Doordat de druiven groeien op een koele plek met redelijk wat wind zijn de druiven laat rijp. Dit resulteerd in een gemiddelde alcohol met een hoog smaakgehalte.

Portugal
Lagar de Baixo, Baga, Bairrada, Portugal, 2015
Een wijn met een mooie rode kleur, Het aroma van kersen en bramen met een licht plantaardig profiel. De smaak is krachtig met grote precisie en aardse tannines, typerend voor de baga druif. In de mond een weelderige, sterke structuur met een zeer frisse en schone afwerking.

Niepoort “Gestolen Fiets”, Touriga Franca / Touriga Nacional / Tinta Roriz / Tinta Amarela, Douro, Portugal, 2016
Gestolen fiets word gemaakt door Dirk van der Niepoort, wiens betovergrootvader in 1842 naar Portugal emigreerde en daar een nog steeds bestaand porthuis begon. Gestolen fiets is een rode wijn gemmaakt van typische Douro-druiven als tegenhanger van de diep gekleurde, alcoholische, zoete portwijnen uit deze streek. De fles is versierd met een grappige fieststrip van Peter van Straaten.

Spanje
Benjamin Romea ‘Predicador’, Tempranillo / Garnacha, Rioja, Spanje, 2013
De wijn is 15 maanden op houten barriques gelagerd. Het palet word overspoeld met donker fris fruit en tegelijkertijd een enorme concentratie. Een wijn die enorm veel te vertellen heeft op het palet. De wijn word samengesteld van druiven van 12 verschillende wijngaarden.

Via Terra, Garnaha Tinta, Terra Alta, Spanje, 2016
Fantastisch fris robijnrood qua kleur, mooi transparent en licht tranend over de glas-wand. Vlezig rode vruchtencoulis met impressies van vers rood fruit qua geur. Lichtjes kruidig en sappige mondvulling. Na het overvloed aan rood pitfruit en rode pruimen prima zuren die het geheel fris en pittig houden.

Aalto, Tempranillo, Ribera del Duero, Spanje, 2014
Het magnifieke Aalto heeft zich in minder dan 15 jaar geklasseerd bij de absolute etop van Spanje. Hun wijnen worden gekenmerkt door elegante kracht en verouderen gracieus. Complex geheel van zwarte bessen, toast, moka en aardse toetsen. Het smaakpalet is bijzonder diep en vol rijp donkerrood fruit.

Italië
Rosso di Molise, Montepulciano, Molise, Italië, 2012
De smaak is vol rood fruit, rijk en droog met een aangename body en goed gestructureerd. Veel kracht, maar ook erg elegant met een uiterst lange afdronk

Villa Cavarena, Corvina, Veneto, Italië, 2016
Op de heuvels an Valpolicella, beïnvloed door het Gardameer en gecultiveerd met passie en respect voor de lokkale tradities van de wijnproductie. De neus geurt naar frambozen, kersen en kruiden. De aanzet is levendig, mondvullend en rijp. De afdronk is fruitig en lang.

Ca dei Frati “Ronchedone”, Marzemino / Sangiovese / Cabernet Sauvignon, Lugana, Lombardije, Italië, 2015
Veel smaak van krokant zwart fruit zoals amarena-kers en wat kreupelhout. Een verfijnde bijna Languedoc-achtige wijn, maar dan in een mooi Italiaans jasje. Ook vinden we het een beetje lijken op de veel duurdere Amarone’s uit Valpolicella. Een heerlijk zwoele intense wijn met prettige zuren en een mooie balans. Geconcentreerd maar wel soepel door zachte en matig aanwezige tannines. Een lange afdronk door hoge smaakintensiteit.

Tenuta Casuccio Tarletti, Sangiovese, Chianti, Toscane, Italië, 2013
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 350 meter met voornamelijk zand en hier en daar klei gronden. De neus geurt naar rijp fruit, specerijen, vanille en kaneel. De aanzet is zacht en intens met verfijnde tannines en verfrissende tonen die typerend zijn voor het karakter van een goede Chianti.


Mora & Memo ‘Ica’, Monica di Sardegna, Sardinië, Italië, 2015
De wijn is afkomstig van een wijngaard op 240 meter hoogte waar veel kalkleem in de grond zit. Juist die kalk zorgt voor een lichtere en frisse structuur van de wijn. Tegelijkertijd zorgt de zeewind voor de nodige afkoeling in de wijngaard waardoor de zuren in de druif beter behouden blijven. De inheemse Monica di Sardegna druiven worden in meerdere rondes geoogst zodat men alleen echt 100% rijpe druiven oogst. En dat proef je!!

San Polino ‘Rosso di Montalcino’, Sangiovese, Toscane, Italië, 2014
San Polino behoort tot de top van de producenten in Montalcino. De ‘kleine’ Rosso verslaat menig Brunello. Finesse en complexiteit, van bio-dynamisch geproduceerde driuven.

Novaia`Valpolicella classic`, Corvina/Corvinone/Rondinella, Valpolicella, Veneto, Italië, 2017
Een levendige wijn met een verfijnde maar aromatische neus van bloemen, kersen en kruiden als kaneel en kruidnagel. De wijn heeft een fantastische balans tussen aciditeit en tannines. Gewoon een wijn om van te genieten.


Vigne Guadagno, Aglianico, Taurasi, Campaniè, Italië, 2013
Taurasi word ook wel eens vergeleken met de wijnen van Piemonte. Zo kan ook deze aglianico uit Taurasi zich meten met de grote der aarde. Door de vulkanische grond word het potentieel en de kracht van de aglianico pas echt druidelijk.

Agricola Brandini, Nebbiolo, Lange, Piemonte, Italië, 2015
Deze Nebbiolo is aardsig met rode fruittonen en altijd tanninerijk. Uitstekend bij eekhoortjesbrood en kalfsbiefstuk. Agricola Brandini is een jong wijnbedrijf met 14 hectare aan wijngaarden. Volledig toegewijd aan biologische landbouw maken ze wijn volgens traditionele methode o.t.w. geen kunstmatige ingrepen.

Azelia, Barbera d’Alba, Piemonte, Italië, 2011
Deze Barbera is werkelijk verbazinwekkend. Het is een levendige, fruitige wijn met aroma’s van klein rood fruit, verse kruiden en vanille. De oude wijnstokken zorgen voor een uitstekene diepe en rijke wijn.

San Polino, Brunello di Montalcino, Toscane, Italië, 2011
Krachtige en romige wijn uit Toscane, gemaakt van de Brunello druif, kloon van de
Sangiovese. Brunello’s worden gerekend tot de krachtigste en fijnste wijnen van Italië.
Zwart fruit, cederhout, kruiden en zachte houttonen openen in de neus. In de mond een
krachtige maar zwoele aanzet, met rijp fruit, fijne zuren in harmonie met een kruidige toets. Zachte maar aanwezige tannines. Klaar voor een mooi rood vleesgerecht.

Mauro Molino ‘Vigna la Serra, Nebbiolo, Barolo, Piemonte, 2011
In het hart van het Barolo gebied ligt Azienda Agricola Molino. Een echt familiebedrijf waarin “papa” Mauro word bijgestaan door zoon Matteo en dochter Martina. Hoewel het domein slechts 15 hectare groot is, beschikken zij over een aantal topwijngaarden, waaronder één van de verfijnste van la Morra.


Sottimano ‘la Curra’, Nebbiolo, Barbaresco, Piemonte, Italië, 2011
Wederom een echt familiehuis met wijngaarden in de beste delen van Barbaresco; Curra, Cotta, Fausoni, Pajore en Basarin. De visie is even simpel als complex laat de natuur het werk doen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Curra is een van de kleinste cru’s, de wijnen zijn rijk met goede tannines en veel kracht.

Frankrijk
Chateau la Grave “expression”, Syrah/Carignan/Grenache, Minervois, Languedoc, Frankrijk, 2013
Een klassieke rode Franse wijn uit de Minervois van Chateau La Grave, waar de familie Orosquette al generaties lang ambachtelijke wijn produceert. De Expression is een herkenbare zuid franse wijn uit de Languedoc met veel fruit en kruiden. Het is een droge wijn met een vol mondgevoel en zachte tannines.

Pascal en Béatrice Lambert ‘les Graves’, Cabernet Franc,
Chinon, Frankrijk, 2014
Lambert is vanaf de jaren tachtig overgestapt op naturel wijnen, zonder toevoeging van chemicals. Zijn specialitet is de Cabernet Franc, de druif in deze rode Chinon. De wijn komt van een ‘lieu dit’ les Graves, waar de druif behoorlijk veel kracht en diepte krijgt. Zwart fruit, bijzonder geschakeerde en complexe wijn.

Domaine Barmes Buecher ‘Reserve’, Pinot Noir, Alsace, Frankrijk, 2014
Deze druif, wellicht de verfijndste ter wereld, moet altijd ook koelte hebben. Naast de Bourgogne en vooral ook Duitsland, is de Alsace al eeuwen ook een gebied voor de Pinot. Traditioneel doet hij het daar prima voor de wat lichtere stijl Pinot’s . Maar door de gestegen prijzen in de Bourgogne, zijn de goed gemaakte Pinot’s uit de Alsace tegenwoordig waardige alternatieve voor de liefhebber van rode Bourgognes. Bij barmes Buecher, productie al 30 jaren in bio-dynamie, is hun Pinot wereldberoemd. Verrukkelijk en met een machtig middenrif.

Domaine du Murinais ‘les Amandiers’, Syrah, Crozes hermitage, Rhone, Frankrijk, 2015
Luc Tardy, de wijnmaker, street ernaar om wijnen die vrijwel meteen drinkbaar zijn te produceren. Zijn wijnen zijn oprecht een fruitig, explosief in aroma en met een verfijnde tannine structuur.

Domaine Pierre Yves Colin, Pinot Noir, Haut Cotes de Beaune, Bourgogne, Frankrijk, 2014
70% van de oogst word ontsteeld, 30% blijft aan de tros en gaat met de onsteelde oogst mee in de gistingskuip. De wijn zit vol met fruit, kersen, wilde aarbei, zoethout en wat specerijen. De wijnen zijn charmant en recht door zee.

Chateau Salettes ‘Bandol Rouge’, Mourvedre, Provence, Frankrijk, 2014
Klassieke wijn uit de Provence, Bandol. Mourvedre is de koning hier. Chateau Salette bestaat al 400 jaar, maar is de afgelopen 5 jaar, door de komst van zeer ambitieuze regisseur Alexandre Le Corguillé, schiet het niveau van de wijnen naar de top van deze appelatie. Bandol heeft een diepe en volle smaak, omvat fruit van rood naar rijp zwart, is altijd spicy en heeft een machtige body.

Domaine Faiveley ‘Vielles Vignes’, Pinot Noir, Gevrey Chambertin,
Frankrijk, 2014
Een expressieve, complexe neusmet aroma’s van vanille en rood fruit. De aanzet is zacht en de tannines zijn aangenaam. Deze Gevrey Chambertin heeft een prachtig evenwicht en toont alle elegantie die bij Pinot Noir hoort.

E. Guigal ‘Brune & Blonde de Guigal’, Syrah / Viognier,
Côte-Rôtie, Rhône, Frankrijk, 2012
Ronde zachte tannines met aroma’s van framboos, zwarte bes en vanille. Een geweldigee balans tussen aciditeit en taninnes. In Côte Rotie, maakt Viognier deel uit van het geheime recept en wordt hij geblend met Syrah om sommige van de werelds meest gegeerde wijnen te maken, zo ook de wijn van Guigal.

Domaine de la Pouce d’Or ‘En Caillerets 1er cru’, Pinot Noir,
Volnay, Frankrijk, 2011
Een subtiele en elegante wijn met goede complexiteit en concentraat. Waanzinnige neus van specerijen en rode bessen. Een wijn met pure klasse, de absolute top van de rode bourgognes.

Chateau Pontet Canet, Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc / Petit Verdot, Pouillac, Bordeaux, Frankrijk, 2006
De 2006 is de tien jaar gepasseerd en zou heel langzamerhand een open mogen. Wel in een mooi karaf, grote glazen en een mooi stuk vlees erbij. Bordeaux 2006 is een goed jaar in de bordeaux al wel in de schaduw van het befaamde 2005.

Chateau Prieur Lichine, Cabernet Sauvignon / Merlot / Petit Verdot / Cabernet Franc, Margaux, Bordeaux, Frankrijk, 2006
Na fermentering rijpt de wijn maximaal 16 maanden op 55% nieuw eiken.
Onmiskenbaar Margaux in vrijwel alle facetten. Lichte parfum van het hout in de neus in combinatie met licht fruit. Zachte tannine en het volle structuur kietelen aan het gehemelte. Hij is uitgebalanceerd qua zuur. Het tikje mineraal maakt de wijn nog spannender dan hij al is. Een buitengewoon geslaagde wijn!

Cos d’Estournel, Cabernet Sauvignon / Merlot, Saint-Estephe, Bordeaux, Frankrijk, 1996
Complexiteit komt met de Jaren, zo ook in deze wijn. Tonen van zwarte pruimen, kersen, aarde, tabak en zwarte bessen. Een zijde zachte textuur in de mond met een lange afdronk.
Magnums
Vin Blanc
Julius Klein ´Lehm en lòss´, Grùner Veltliner, Weinviertel, Oostenrijk, 2016
De wijn heeft een fijne balans tussen zuren en fruit daardoor goed te combineren met lichte gerechten als vis, salades en asperges.

Fanny Sabre, Chardonnay, Bourgogne, Franrijk, 2014
Fanny Sabre maakt Bourgogne wijnen met een hoge complexiteit Ze zijn elegant en vol van smaak, zo ook haar bourgogne blanc.


Vin Rouge
Novaia ´Ripasso´, Corvina/Corvinone/Rondinella, Valpolicella,
Veneto, Italië, 2014
Klassieke valpolicella die door een tweede fermentatie is gegaan door de most van de uitvergiste Amarone wijnen. Hierdoor krijg je een wijn die een intense geur en smaak heeft van zwart fruit, kruidigheid en vlezigheid.

Martinez Corta ´Crianza´, Tempranillo, Rioja, Spanje, 2014
Een prachtige tempranillo uit de Rioja Alta. De wijn heeft 16 maanden lagering gehad op 80% Frans en 20% Amerikaans eiken.

Produttori del Barbaresco ´Montestefano´, Nebbiolo, Barbareso, Piemonte, Italiè, 2013
Een stevige, intense nebbiolo met verfijnde tannines en elegante zuren. Rokerige geuren, leder, zoethout maken de wijn uitgedagend en spannend in combinatie met het indrukwekkende donkere fruit.

Stacks Image p44224_n1112747

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Restaurant De Goedheyd.

Online reserveren kan bij ons!
Ga naar de pagina online reserveren

Direct contact met ons?
Bel gewoon met (+31) 030 2468472

Liever een e-mail versturen?
Mail via info@degoedheyd.nl


RouteBeschrijving

Restaurant De Goedheyd is eenvoudig te bereiken. Maak gebruik van bijvoorbeeld GoogleMaps voor de meest effectieve manier om bij het restaurant te komen.

Adres: Hamburgerstraat 17 te Utrecht

Ga naar Google Maps:
- Klik hier


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze wisselende menukaart met heerlijke seizoensgerechten.

Aanmelden

Openingstijden

Buiten de openingstijden kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor speciale gelegenheden en grote groepen. Aarzel niet en neem contact op als u vragen heeft!

Zondag & Maandag
* Gesloten
Dinsdag t/m Zaterdag
* v.a. 17.30 uur geopend
* uiterlijk 01.00 gesloten

De Goedheyd
* is op beide kerstdagen gesloten


Volg ons via de kanalen!



KvK nr  62413961 | ING IBAN NL64INGB0007428680 | BTW nr NL 8548.08.176.B.01