Bubbels

Dominio de la Vega, Cava “Idillicum” Brut, Macabeo / Parellada, Valencia, Spanje
Een traditionele manier met tweede gisting op de fles. Er onstaat een subtiele mousse en volle smaak door de langzame rijping van minimaal 14 maanden in de koele kelders. Een frisse groen gele kleur met fijne mousse die begeleid word door wit fruit op de smaak en neus. Heerlijk als aperitief.

Ridgeview ‘Cavendish’, Chardonnay, Sussex, Engeland
Ridgeview is een familiebedrijf dat sparkling Wines maakt met gebruik van de methoden en druivensoorten uit Champagne, Het domein ligt vlak boven Brighton in het zuidoosten van Engeland, in Sussex. Deze bubbel gemaakt van 100% chardonnay heeft lichte zuren en een volle mousse met veel fruit.

Champagne Michel Arnoult Grand Cru Brut, Pinot Noir, Champagne, Frankrijk
Zachte en verfijnde Champagne van 100% Pinot Noir druiven uit het Grand Cru dorp Verzenay aan de Montagne de Reims. Complex maar mild, mooie lichte zuren en een fantastische zachte mousse.

Gosset ‘Rosé Brut’, Pinot Noir, Champagne, Frankrijk
Een rijke en krachtige rosé Champagne, ietwat rustiek. Geur van rode appelschil, pruim en wilde kersen aangevuld met lichte gist aromas. De smaak is gebalanceerd, fris rood fruit met grapefruit en strakke aciditeit.

Huiswijnen

Blanc

La Posado, Verdejo, la Mancha, Spanja, 2015
Geslaagde versie an de veelvoorkomende Verdejo druif uit Spanje. De wijn is modern gemaakt met een goede structuur en mooie friise tonen. Een fris, stuivend en dorstlessend glas.

I Versi Bianci, Grillo/Inzolia/Grecanico, Sicilië, Italië, 2016
Een blend van lokale Siciliaanse druivensoorten. Vol en mondvullend van karakter met veel geel fruit en een kruidig karakter.

Rouge

Albernoas, Aragoez/Trincadeire/Castelao, Encosta do Guadiana, Alentejo, 2015
Heerlijke zwoele rode wijn zonder houtopvoeding. Deze wijn is een combinatie van de typische druivenrassen uit Alentejo: Aragonez, Trincadeira en Castelao.

Les Charmettes, Grenache/Marselan, Pays d’Oc, Frankrijk, 2015
Zeer fruitige en doordrinkbare blend van oude zuid Franse druivenrassen. Vooral de Marselan geeft veel rood fruit, waar de zuid Franse zon zorgt voor een sappige en soepele smaak.

Rosé

l’Instant Rosé, Domaine les Charmettes, Pays d’Oc, France, 2016
Klassieke blend, met de Provence als voorbeeld, in Languedoc versie. Blend met 
Grenache, Cinsault en Syrah. Droog, kruidig, sappig. Sap en frisheid en goed drinkbaar.

Les Vins Blancs

Pikes, Riesling, Clare Valley, Australië, 2016
Gemaakt door top wijnmaker Neiil Pike, afkomstig uit de koelere Clare Valley. Frisse en intense stijl met limoen, citroen en florale tonen. De smaak is fris, droog en mondvullend met fijne zuren.

Mc Manis Family Vineyards, Chardonnay, Californië, USA, 2016
Wat een klasse wijn met uiteraard hout lageering, want die is duidelijk aanwezig en dat is heerlijk. Indrukken van perzik, peren en veel tropisch fruit zijn aanwezig met een duidelijke ondertoon van vanille.

Glen Carlou ‘Haven’, Chardonnay, Coastel Region, Zuid-Afrika, 2016
Een ongelagerde chardonnay die heeft gerijpt op de lie, hierdoor heeft hij zijn verfijnde karakter gekregen. In de geur indrukken van rode appels, peren en gebakken vijgen. De smaak is rijp en vol met veel indrukken van wit fruit en een beetje vanille room.

Ladybird ‘the organic white’, Chardonnay / Viognier / Chenin Blanc, Western Cape, Zuid-Afrika, 2015
Rijpe en licht tropische aroma’s an ananas, groene appel en perzik. Heel levendige en complexe wijn met mooie houtinvloeden, waar de chardonnay zorgt voor structuur en kracht, de viognier voor het florale en de chenin blanc voor het speelse zuurtje op de achtergrond.

Jean Daneel ‘Signature’, Chenin Blanc, Western Cape, Zuid Afrika, 2014
Prachtige Chenin Blanc afkomstig van zeer oude wijngaarden. Vol krachtig en rond, met mooie houtinvloeden. In de mond een duidelijke vettige structuur, licht getoast, honing, rijp peren fruit en intense finale.

Seresin estate, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw Zeeland, 2014
Fantastisch uit het glas springend boeket met citrus, citroengras en rijpe kruises. In de mond ananas en meloenen, super sappig en mineraal gespannen. Fluwelige body maar zeker niet zwoel. Sauvignon in het kwadraat.

Pegasus Bay ‘Bel Canto’, Riesling, North Canterbury, Nieuw Zeeland, 2011
Top Riesling van het vermaarde Pegasus Bay. Aroma’s van rijp citrusfruit, nectarine en perzik. De wijn is rijk en geconcentreerd maar loepzuiver, elegant en verfijnd, typisch voor grote Rieslings. De wijn wordt tot in de verfijnde afdronk gedragen door mooie mineraliteit

Sigalas, Assyrthiko / Athiri, Santorini, Griekenland, 2016
In de neus een duidelijke minerale expressie van de vulkanische bodems. Na walsen veel citrusfruit & appel vermengd met honingtoetsen. De zuren dartelen rond in je mond, veel minerale toetsen en een lang aanhoudende finale.

Bodegas Pedro Escudero ‘Fuente Elvira’, Verdejo, Rueda, Spanje, 2016
Het paradepaartje van dit mooie spaanse wijnhuis. Deze wijn heeft gerijpt op eiken voor een korte periode, daardoor heeft hij een krachtige smaak met vers wit en geel fruit. Om het af te maken vind je nog aroma’s van boter, limoen en kruisbes.

Sucesores de Benito Santos, Albarinho, Rias Baixas, Spanje, 2016
Levendige, delicate en intens fris aromatische witte wijnen, zoals we dat gewend zijn uit de Rias Baixas. Aroma’s van vers fruit, mineraliteit en peer, rijk en exotisch in de mond.

Dido ‘la universal Bianco’, Macabeo / Garnacha Blanca, Montsant, Spanje, 2015
Gastronomische blend van Macabeo en Garnacha Blanca. Zeer expressief karakter, typische droge lichtoxydatieve toets (nootachtig). Enorm veel potentieel, structuur. Lichtgroengele reflectie in het glas. Afwisselend peer en citrus. In de mond fris, zuiver en goed in evenwicht.

Agui Moura ‘Reserva’, Códega do Larinho / Rabigato / Arinto e Viosinho,
Douro, Portugal, 2015
Mix van ongeveer 17 verschillende druivenrassen van 60 jaar oude wijnstokken. De wijn is houtgerijpt, krachtig, rijk doch zacht. Vol met rijp geel fruit en hinten van limoen.

Knewitz, Weissburgunder, Rheinhessen, Duitsland, 2016
De weissburgunder druiven worden na de oogst voor het grooste deel op RVS gefermenteerd om zo de pure “Pinot Blanc” expressie te krijgen. Fruitig, zacht en rond met complexe aroma’s ondanks de jeugdigheid van deze wijn.

Eva Fricke ‘Kiedricher’, Riesling, Rheingau, Duitsland, 2016
Ook Eva Fricke uit de Rheingau word gezien als talentvolle producent, in dit geval van genuanceerde rieslings. Loepzuiver met een vanzelfsprekende harmonie en vele smaakcomponenten.

Nigl “Gärtling”, Grüner Veltliner, Kremstel, Oostenrijk, 2015
Frisse geuraanzet vol citrus en kruidigheid die gevolgd wordt door een loepzuivere smaak met strakke mineralen, rijpe citrus en tintelende zuren.

Velich ‘TO’, Welschriesling / Chardonnay / Sauvignon Blanc, Apetlon,
Oostenrijk, 2013

Unieke assemblage van Chardonnay, Welschriesling en Sauvignon Blanc. De druiven worden wat later geplukt waardoor een enorme concentratie word bereikt. Dit word ondersteund met goed houtgebruik. Fris en intens in de aanzet met grapefruit en fijne zuren en dan rijper met vettige structuur en rijp tropisch fruit.

Az. Agr. Giangirolami, Grechetto, Lazio, Italië, 2016
Een mooie droge wijn uit Lazio een gebiedje boven Rome, lekker uitbundig, iets exotisch zelfs, Grechetto kan nootachtig zijn (denk aan Orvieto) maar deze is voller en fruitiger. Daarnaast behoorlijk krachtig en aanwezig. Mooi verrassend glas.

Az. Agr. Valle Reale ‘Lupe Reale’, Pecorino, Abruzzo, Italië, 2016
De pecorinodruif zijn we steeds vaker opduiken en wordt terecht steeds populairder. Een kruide spicy wijn in een mooie rijpe stijl. Frisgeurig en kruidig in het glas met citrus en tropisch fruit.

Pratello, Trebianno di Lugana, Lugana, Lombardije, Italië, 2016
Lugana is een appelatie ten zuidwesten van het Garda meer, alwaar men fruitige, droge en iets mineralige ‘vis’wijnen maakt. De Trebbiano di Lugana is daar verantwoordelijk voor. Pratello werkt volledig biologisch. Best vol, mondvullend, gastronomisch en toch uiterst doordrinkbaar.

Colle Stefano, Verdicchio di Matelica, de Marche, Italië, 2016
Mooie, lichte strogele kleur met een briljante schittering. Deze biodynamische wijn heeft een zuivere fruitige ene minerale neus: witte bloemen, peer, kweepeer. De smaak is vol en soepel met veel minerale toetsen en identiteit en mooi gedoseert fruit.

Fenocchio, Roero Arneis, Langhe, Piëmonte, Italië, 2015
Fenocchio is beroemd om zijn diverse Barolo’s. Het ‘wit’ doet hij er een beetje bij.
Maar ja.. met zo’n vakman, en dan die bijzondere druif de Arneis, die citrus-smaken combineert met iets kruidigs, iets hooi, met heerlijke zuren, en dan in zijn totaliteit zo’n lekker vol glas..

Cantina Bolzano ‘Dellago' , Pinot Bianco, Alto Adige, Italië, 2014
Weissburgunder (oftewel Pinot Bianco) uit de Dellago wijngaard bij Bolzano in de Dolomieten. Kruidig, vol, steenfruit, milde zuren. Valt zeer goed mee te combineren een hele zuivere wijn.

Gibault, Sauvignon Blanc, Touraine, Frankrijk, 2016
Zeer aromatische wijn met een optimale fruitconcentratie. In de neus vind u aroma’s van groene appeltjes en buxus. Heel fris, sappig en smakelijk

Domaine du mont Epin, Chardonnay, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2015
Witte bourgogne uit de de Maconnais met een lichte houttoets. Rijpe en volle wijn, zuiver en blijvend fris, mineraal en lang van smaak.

Domaine Cady ‘Cheninsolite’, Chenin Blanc, Anjou, Loire, Frankrijk, 2015
Krachtige wijn van de Chenin Blanc druif gemaakt. Houtrijping en druiven van zeer goede komaf resulteren in een wijn met prachtige gebalanceerde zuren met rijp wit fruit en een licht gegrilde toets.

La Justice Billard, Chadonnay, Haut Côtes de Beaune, Bourgogne, Frankrijk, 2014
Klassieke Bourgogne, uit de Haut Côtes, iets in frissere stijl, maar heel typerend. Mooi verpakt hout, lichte molligheid en fijne elegant zuren.

Domaine Treuillet, Sauvignon Blanc, Pouilly Fume, Loire, Frankrijk, 2016

Het boeket geurt fruitig, tikje venkel en mint. Zeer aromatisch en tegelijk fijn in de mond, kruidig, gele perzik en zelfs een tikje framboos. Het geheel is bijzonder evenwichtig en erg representatief voor de bekende appellatie Pouilly Fumé

Domaine Grossot, Chardonnay, Chablis, Frankrijk, 2015
Goede Chablis komt van de ‘kimmeridge’ gronden, dar zijn de stukken waar de mariene fossielen, van de kustlijn van weleer, in de grond zitten. Grossot, al decennia behorend tot de top van de Chablis producenten, heeft zijn wijngaarden in Fleys, dorpje in de kern van de Kimmeridge. Daardoor proef je die mooie subtiele, ziltige smaak, in de vette maar toch fruit¬smaken van de wijn.

Rijkaert, Chardonnay, Saint Veran, Bourgogne, Frankrijk, 2014
Lage opbrengsten, handgeplukte oogst, traag en matig persen, inheemse gisten zijn een aantal waardevolle geheimen wat deze wijn zijn unieke karakter geeft. Deze chardonnay is rijk en geconcentreerd maar ook verfrissend en mineralig.

Domaine Vincent Grall ‘le Manoir’, Sauvignon Blanc, Sancerre, Loire, Frankrijk, 2015
Vincent Grall is met 3,8 hectares een van de kleinste producenten van Sancerre, maar deze zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden van Sancerre: Le Plateau en Le Manoir. Le Manoir is rijk aan mergel en word opgevoed in drie tot vier jaar oude eiken vaten.

Simon Ravaud ‘Trois Dames’, Chardonnay, Pouilly Fuissé, Frankrijk, 2015
Simon werd vorig jaar benoemd tot beste jonge aanstormende wijnmaker uit de Bourgogne. Zijn Pouilly Fuissé 2015 is verbazingwekkend perfect: alles wat je hoope en verlangt uit deze hoge appellation zit erin. Proeven is blij worden.

Pierre Yves Colin ‘le Blanc’, Chardonnay, Saint Aubin, Frankrijk, 2015
Sinds 2005 richte Pierre Yves Colin zich op zijn eigen bedrijf. Door velen word Pierre gezien als de ontdekking van de laaste 10 jaren binnen de bourgogne. De Saint Aubin ‘le Blanc’ is sappig, romig en heeft een lange, intense afdronk. De neus geurt naar citrus, sinaasappel en tropische vruchten.

Joseph Faiveley ‘Blagny 1er cru’, Chardonnay, Mersault, Frankrijk, 2015
Blagny uit het magische oogstjaar 2015. De wijn is elegant met een indrukwekkende lengte. De stokken zijn aangeplant in 1963 en leveren geweldig rijp fruit. Iets meer dan een jaar rijping op vat geeft de wijn dat typische rijke en rokerige mersault karakter.

Domaine Jacques Prieur ‘les Combettes 1er Cru’, Chardonnay, Puligny Montrachet, Frankrijk, 2013
Dit domaine bezit een aantal van de meest zeldzame terroirs. Les combettes is een chardonnay met aromas van citroen zeste, witte peper en een enorme minerale rijkheid. Elegant en fris met licht warme biscuit aromas.

Les Vins Rouges

Rolf Binder ‘Christa Rolf’, Grenach / Shiraz, Barossa Valley, Australië, 2015
De visie van Rolf Binder is simple en rechtlijnig; grote wijnen maken begint in de wijngaard. Het is geen geheim dat hij over de allerbeste wijngaarden beschikt in hartje Barossa. De neus levert een practhige intense fruitkorf vol kruidige bessen sappie bramen. In de mond meer fris fruit, wat koffie en praliné.

Charles Melton ‘Nine Popes’, Grenache / Mouvèdre / Shiraz, Barossa Valley, Australië, 2012
Een van Austalië’s grootste icoon wijnen met een knipoog naar ‘Châteauneuf-du-Pape’ uit de Rhône vallei. De wijn heeft een rijp boeket van praliné, rijpe zwarte bessen, gedroogde pruimen en cederhout. In de mond is hij vlezig g en vet, opnieuw met een hart vol zwart fruit, maar ook walnoten en rijk aan specerijen.

Vina Tarapaca ‘Reserva’, Carmenère, Maipo ,Chili, 2015
Intense rode kleur en aroma van zoet fruit, pruimen en iets karamel-achtigs dat doet denken aan gebrande koffie. In de smaak stevig, vol, met een peperachtig, paprika aromas. Het is een rijk, vol glas maar tegelijkertijd doordrinkbaar.

Clos de Fous ‘Sub Sollum’, Pinot Noir, Aconcagua Valley, Chili, 2013
Deze cuvée ‘Sub Sollum’komt van een wijngaard in Zuid-Chili met een koel klimaat. Lichtrode kleur met mooie glinstering. De neus is één en al besjes, aardbeitjes en viooltjes. In de mond elegant en verfijnd, dit is absoluut niet de stoere Pinot maar werkelijk de fijne, elegante stijl.

Alba de Doumus, Cabernet Sauvignon, Upper Maipo Valley, Chili, 2010
Prachtige, exclusieve Cabernet Sauvignon van meer dan 80 jaar oude wijnstokken. Afkomsig van de authentieke ‘clone’ van de Cabernet Sauvignon-druif. Magnifieke olle en heldere kleur, heerlijk boeket van donkerrode bosvruchten en cassis. In de mond eveneens lekker sappig met opnieuw cassis, zacht en smeuïg en fijne tannines.

Circus Maximus, Malbec, Mendoza, Argentinië, 2016
Een aromatisch circus propvol zwart, mineraal bosfruit, blauwe en zwarte pruimen, gedroogde tabak en tapenade. In de mond vlezig, opnieuw met impressies van zwarte olijven en pruimencompote. Enorme fruitweelde met veel sappigheid en mineraliteit.

Mc Manis, Zinfandel, Californië, USA, 2014
Het grootste deel van de gebruikte druiven komt uit de Lodi region. Deze Zinfandel heeft een rijk bouquet van rood fruit met indrukken van bramen, kersen en pruimen jam. De smaak is heel zacht, rijk en rond, Lichte kruiden en vanille maken deze wijn helemaal af.

Julius Klein, St. Laurent, Weinviertel, Oostenrijk, 2013
Laurent komt minder voor maar lijkt iets meer richting Pinot Noir te willen, alhoewel het wel weer een op zichzelf staande druif blijft. Lichter, meer rood fruit, delicaat.

Clos Saint Thomas ‘Les Emirs’, Cabernet Sauvignon / Syrah / Grenache, Bekkaa Valley, Libanon, 2011
De Bekaa Vallei staat bekend om zijn Cabernet Sauvignon wijnen die we kennen uit Frankrijk. Ze leveren wijn op met subtiele zachte tannines en vanille houttonen en daarnaast mooie vlezige tonen. De syrah en grenache zorgen voor aanvulling die de wijn complexer maken.

Moric, Blaufränkisch, Burgenland, Oostenrijk, 2013
Bij Moric vinifieren ze de blaufränkisch zoals een topwijnmaker in de Bourgogne dat doet met zijn Pinot Noir. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze grote wijnen Pinot Noir-trekjes hebben. Donkerrode kleur met violet aan de rand, aroma’s van rijpe kers en aardbei. Knapperig, sappige rode kers in de smaakaanzet gevolgd door leertoetsen. Elegante kracht zonder zwaar te zijn.

Agui Moura ‘Reserva’, Touriga Franca / Tinta Amarela / Tinta Francisca, Douro, Portugal, 2014
Mix van 10 verschillende druivensoorten van 60 jaar oude wijnstokken. Meerderheid van de wijn komt van de Touriga Franca, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Touriga Nacional en Tinta Roriz. Ietwat boerse eur met duidelijk donker rijp fruit, wat kers en viooltjes. Rijk en vol van smaak, een licht zoetje, niet te veel zuren, een klein beetje pit/peperigheid en bittertje.

Martinez Corta ‘Semi Crianza’, Tempranillo, Rioja, Spanje, 2014
Rioja is en blijft de referentie voor Spaanse wijn. Omdat men er tegenwoordig ook een wat lichtere versie wenst te maken, die wel de typiciteit van de Rioja behoud, hebben diverse producenten de term ‘Semi Crianza’ bedacht. De houtrijping is er wel, maar slechts 6 maanden ipv de gebruikelijke 12.

Juan Gill ‘Yellow Label’, Monastrell, Jumilla, Spanje, 2015
Handgeplukte Monastrell, na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/ deels Amerikaanse eik. Intens diepe kersenkleur met krachtige aromas, intens fruit van zwarte bessen en bramen, kruidig en mooie zuren die in balans blijven in de lange afdronk.

Aalto, Tempranillo, Ribera del Duero, Spanje, 2013
Het magnifieke Aalto heeft zich in minder dan 15 jaar geklasseerd bij de absolute etop van Spanje. Hun wijnen worden gekenmerkt door elegante kracht en verouderen gracieus. Complex geheel van zwarte bessen, toast, moka en aardse toetsen. Het smaakpalet is bijzonder diep en vol rijp donkerrood fruit.

Rosso di Molise, Montepulciano, Molise, Italië, 2012
De smaak is vol rood fruit, rijk en droog met een aangename body en goed gestructureerd. Veel kracht, maar ook erg elegant met een uiterst lange afdronk

Villa Cavarena, Corvina, Veneto, Italië, 2016
Op de heuvels an Valpolicella, beïnvloed door het Gardameer en gecultiveerd met passie en respect voor de lokkale tradities van de wijnproductie. De neus geurt naar frambozen, kersen en kruiden. De aanzet is levendig, mondvullend en rijp. De afdronk is fruitig en lang.

Giacomo Fenocchio, Dolcetto d’Alba, Piemonte, Italië, 2015
Dolcetto is een soepele druif ui vooral Piemente. Soepel is daarbij relatief, het gebied rondom alba staat wel bekend om gestructureerde wijnen. Desalniettemin is dit een lichte wijn, veel rood en zwart fruit, smaakvol, heel lekker en naast het fruit proeft men wat kruiden en mineraliteit.

Rocca dei Venti, Morellino di Scansano, Toscane, Italië, 2015
Riccardo Azzara is een jonge wijnboer uit Scansano in de Maremma. Morellino is de lokale benaming voor de Sangiovese. Hij werkt biodynamisch. Opvallend fruitige wijn, de kersen zijn zeer duidelijk herkenbaar. Mooie stevige structuur. Kleine producent met grootse wijnen.

Tenuta Casuccio Tarletti, Sangiovese, Chianti, Toscane, Italië, 2013
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 350 meter met voornamelijk zand en hier en daar klei gronden. De neus geurt naar rijp fruit, specerijen, vanille en kaneel. De aanzet is zacht en intens met verfijnde tannines en verfrissende tonen die typerend zijn voor het karakter van een goede Chianti.

Domini Veneti ‘Ripasso della Valpolicella Classico Superiore’,
Corvina / Rondinella / Molinara, Veneto, Italië, 2014
Het kleine broertje van de Amarone. Rijke en zachte wijn, waarvan de druiven geheel uit de Casetta wijngaard komen. Ripasso is een techniek waarbij de wijn wordt gelagerd in de most van de Amarone waardoor deze de smaak van Amarone meekrijgt. Smaakimpressies van zoethout, krenten, mooie zuren en rijp pruimenfruit. Behoorlijk krachtig maar toch veel elegantie. Een zeer bijzonder glas wijn.

San Polino ‘Rosso di Montalcino’, Sangiovese, Toscane, Italië, 2014
San Polino behoort tot de top van de producenten in Montalcino. De ‘kleine’ Rosso verslaat menig Brunello. Finesse en complexiteit, van bio-dynamisch geproduceerde driuven.

Azelia, Barbera d’Alba, Piemonte, Italië, 2011
Deze Barbera is werkelijk verbazinwekkend. Het is een levendige, fruitige wijn met aroma’s van klein rood fruit, verse kruiden en vanille. De oude wijnstokken zorgen voor een uitstekene diepe en rijke wijn.

Produttori del Barbaresco ‘Pajé’, Nebbiolo, Barbaresco, Piemonte, Italië, 2011
Ovello' is de meest noordelijke wijngaard bij het dorp Barbaresco. De helling grenst aan de rivier de Tannaro, en heeft derhalve een relatief koel microklimaat. Dit, in combinatie met de grote hoeveelheid klei in de bodem, zorgt voor stevige wijn, met explosief fruit en een behoorlijke hoeveelheid tannine.

Giacomo Fenocchio, Nebbiolo, Barolo, Piemonte, Italië, 2012
Claudio Fenocchio, 5 generatie van het in 1867 opgerichte domein uit Monforte d’Alba (Barolo), steelt de show de laatste 10 jaar met zijn lange maceratie techniek van de Nebbiolo druif, met een verbazingwekkende zachte en verteerbare wijn als resultaat. Sexy Barolo, maar wel echte Barolo. Power en finesse, maar zonder lastige tannines. Rijzende ster van een beroemde appelatie.

San Polino, Brunello di Montalcino, Toscane, Italië, 2011
Krachtige en romige wijn uit Toscane, gemaakt van de Brunello druif, kloon van de
Sangiovese. Brunello’s worden gerekend tot de krachtigste en fijnste wijnen van Italië.
Zwart fruit, cederhout, kruiden en zachte houttonen openen in de neus. In de mond een
krachtige maar zwoele aanzet, met rijp fruit, fijne zuren in harmonie met een kruidige toets. Zachte maar aanwezige tannines. Klaar voor een mooi rood vleesgerecht.

Chateau Terre Forte ‘Rouge’, Syrah / Mourvèdre, Côte du Rhône, Rhône, Frankrijk, 2014
Naturel geproduceerde lichtvoetige Rhône, die eerder voor fruit gaat dan stevigheid. Grenache heeft een belangrijk aandeel, maar Syrah en Mourvèdre komen ook voor. Niets aan toevoegingen.

Domaine Salettes ‘Verdarail Rouge’, Carignan / Mourvèdre, Mont de Caume, Frankijk, 2016
Mont de Caume is dat gebied naast de Bandol in de Provence. Een goede Mont de Caume gaat richting een Bandol. Chateau Salettes, Bandol huis uit het jaar 1600 (!) maakt een mooie rustige versie, heel voornaam omdat alle smaken zo prachtig samen vallen.

Château Fouquerat, Merlot / Cabernet Franc / Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrijk, 2013
Sinds 2000 is er continu geïnvesteerd in het kasteel en de wijngaarden om het enorme potentieel van zijn terroir te onthullen. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 30 jaar. Bordeaux zoals deze moet kruidig en krachtig zijn met hints van vanille.

Pascal en Béatrice Lambert ‘les Graves’, Cabernet Franc,
Chinon, Frankrijk, 2014

Lambert is vanaf de jaren tachtig overgestapt op naturel wijnen, zonder toevoeging van chemicals. Zijn specialitet is de Cabernet Franc, de druif in deze rode Chinon. De wijn komt van een ‘lieu dit’ les Graves, waar de druif behoorlijk veel kracht en diepte krijgt. Zwart fruit, bijzonder geschakeerde en complexe wijn.


Domaine de la Pinte ‘la Capitaine’,Trousseau / Poulsard / Pinot Noir, Arbois Rouge, Jura, 2012
Arbois is in diverse opzichten een uniek wijngebied, met druiven en productietechnieken, die vrijwel nergens anders in de wereld voorkomen. Trousseau, Poulsard. Doe er nog 33% Pinot Noir bij, en je krijgt het recept van de cuvée La Capitaine. Krakend fris rood fruit, jammetjes, zuurtjes, bloemen ook, en alles in zo’n vanzelfsprekende samenhang, licht maar heel intens, ja een wijn op zichzelf.

Domaine Henri Bourgeois ‘Les Baronnes’, Pinot Noir, Sancerre, Loire, 2014
Deze pinot noir bidet na lichte houtlagering veel Bourgondisch, framboosachtig fruit. Heldere kersenrode kleur. Een bouquet van rijp rood fruit, aangevuld met subtiele houttonen. De smaak is rond en charment met sappig pinot noir fruit.

Domaine Barmes Buecher ‘Reserve’, Pinot Noir, Alsace, Frankrijk, 2014
Deze druif, wellicht de verfijndste ter wereld, moet altijd ook koelte hebben. Naast de Bourgogne en vooral ook Duitsland, is de Alsace al eeuwen ook een gebied voor de Pinot. Traditioneel doet hij het daar prima voor de wat lichtere stijl Pinot’s . Maar door de gestegen prijzen in de Bourgogne, zijn de goed gemaakte Pinot’s uit de Alsace tegenwoordig waardige alternatieve voor de liefhebber van rode Bourgognes. Bij barmes Buecher, productie al 30 jaren in bio-dynamie, is hun Pinot wereldberoemd. Verrukkelijk en met een machtig middenrif.

Domaine Le Pas Saint Martin ‘Les Charbonnieres’, Cabernet Franc,
Saumur, Loire, 2011

Gul, vlezig, sap met confituur & houttoets door houtrijping, Typisch Cabernet Franc met sap en body. Cassis, kersjes en geconfijt fruit combineren mooi met gebrande ontwikkelingsaroma’s afkomstig van de houtrijping. Gul, tikje woel maar finesse door voldoende frisse zuren.

Domaine Pierre Yves Colin, Pinot Noir, Haut Cotes de Beaune, Bourgogne, Frankrijk, 2014
70% van de oogst word ontsteeld, 30% blijft aan de tros en gaat met de onsteelde oogst mee in de gistingskuip. De wijn zit vol met fruit, kersen, wilde aarbei, zoethout en wat specerijen. De wijnen zijn charmant en recht door zee.

Chateau Salettes ‘Bandol Rouge’, Mourvedre, Provence, Frankrijk, 2013
Klassieke wijn uit de Provence, Bandol. Mourvedre is de koning hier. Chateau Salette bestaat al 400 jaar, maar is de afgelopen 5 jaar, door de komst van zeer ambitieuze regisseur Alexandre Le Corguillé, schiet het niveau van de wijnen naar de top van deze appelatie. Bandol heeft een diepe en volle smaak, omvat fruit van rood naar rijp zwart, is altijd spicy, en heeft een machtige body.

Domaine Caroline Morey ‘le Chainey’, Pinot Noir, Santenay,
Bourgogne, Frankrijk, 2015

Lichte robijn rode wijn met een elegante en rijke neus van framboos, granaatappel en wat aardse tonen. Het karakter komt fantastisch tot uiting in het ligt minerale karakter. Een lichte, verfrissende stijl pinot noir.

Domaine Faiveley ‘Vielles Vignes’, Pinot Noir, Gevrey Chambertin,
Frankrijk, 2014

Een expressieve, complexe neusmet aroma’s van vanille en rood fruit. De aanzet is zacht en de tannines zijn aangenaam. Deze Gevrey Chambertin heeft een prachtig evenwicht en toont alle elegantie die bij Pinot Noir hoort.

E. Guigal ‘Brune & Blonde de Guigal’, Syrah / Viognier,
Côte-Rôtie, Rhône, Frankrijk, 2007

Ronde zachte tannines met aroma’s van framboos, zwarte bes en vanille. Een geweldigee balans tussen aciditeit en taninnes. In Côte Rotie, maakt Viognier deel uit van het geheime recept en wordt hij geblend met Syrah om sommige van de werelds meest gegeerde wijnen te maken, zo ook de wijn van Guigal.

Domaine de la Pouce d’Or ‘En Caillerets 1er cru’, Pinot Noir,
Volnay, Frankrijk, 2011

Een subtiele en elegante wijn met goede complexiteit en concentraat. Waanzinnige neus van specerijen en rode bessen. Een wijn met pure klasse, de absolute top van de rode bourgognes.

Dessert wijnen

Moscato igt 'Rosenkönig' Tiefenbrunner, Alto Adige, Italië, 2015
Verleidelijk zoet en zwoel, maar met frisse en sappige smaak van zwarte bessen, kersen en aardbei. Aangenaam zoete, zwoele en rijpe geur van aardbeienconfiture, blauwe druiven en cassis.

Monbazillac “Cuvee des Anges”, Grande Maison, Frankrijk, 2014
Een wijn die de kenmerkende geur en smaak van botrytis heeft: zoet maar niet plakkerig met lekker exotisch fruit. Erg lekker bij nagerechten met fruit.

Recioto della Valpolicella, Domini Veneti, Italië, 2014
Recioto is de Amarone, maar dan met restsuikers, maar de start is het zelfde. Omdat de vergisting bij ongeveer 11% wordt stop gezet, ontstaat zo’n prachtige zoete Portachtige wijn, maar dan niet met . Portalcohol (19%) maar met 11% veel lichter dus. Ook prachtig

Chardonnay auslese, Weingut Gruber, Weinviertel, Oostenrijk, 2015
Krachtige smaak, klein zoetje, citrus, vetje, gemakkelijk door duidelijk zoet, mooie zuren houden hem fris. Licht zoete witte wijn.

Equinox, Garnatxa Negra, Cellar Batea, Cataluña, Spanje

Een heerlijke zoete geur, passiefruit, saffraan, perzik en veel kruidigheid. Al met al een zeer bijzondere dessertwijn.

Le Passule Passito igt, Librandi, Calabrie, Italië, 2014
Intens, rijk, een krachtig zoete smaak, maar ook goede zuren, mooi ingetogen zoet. Zoete witte wijn. Krachtige geur, ananas, rokerig, vanille, perzik en nectarine, fijn zoet, kweepeer, rijpe abrikozen.

Chateau Pascaud Villefranche, Sauternes, Frankrijk, 2009
Beroemde Bordelaise appelatie. Een klassieke, deftige wijn op basis (uiteraard) van ‘porriture noble’ en franse eiken barriques.

Vin Santo, Barone Ricasoli, Toscane, Italië, 2007 ( 0,5 lt )
Mooi uitgebalanceerd, beslist niet te zoet, wel heel krachtig, noten en koffie, karamel, mooie zuren na. Krachtige zoete geur, rozijnen, noten, honing, amandelen, intens en breed, met een hint koffie, karamel, typisch voor Vin Santo.

Gewurztraminer, Vendanges Tardives Grand Cru, Steingrubler, Barmes Buecher, Duitsland, 2007 ( 0,375lt )
Gekonfijte ananas en gember, rozenblaadjes ... ontploffen op de neus en de mond. Een grote klasse van zoetheid streelt de smaakpapillen, het aanbieden van een goddelijke lengte en doorzettingsvermogen. Een bloemlezing fles.

My Image

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Restaurant De Goedheyd.

Online reserveren kan bij ons!
Ga naar de pagina online reserveren

Direct contact met ons?
Bel gewoon met (+31) 030 2468472

Liever een e-mail versturen?
Mail via info@degoedheyd.nl


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze wisselende menukaart met heerlijke seizoensgerechten.

Aanmelden

Wat zeggen anderen

Wij zijn zo trots als een pauw als onze gasten leuke berichten over ons schrijven! Lees wat andere gasten over ons schrijven.

RouteBeschrijving

Restaurant De Goedheyd is eenvoudig te bereiken. Maak gebruik van bijvoorbeeld GoogleMaps voor de meest effectieve manier om bij het restaurant te komen.

Adres: Hamburgerstraat 17 te Utrecht


Openingstijden

Buiten de openingstijden kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor speciale gelegenheden en grote groepen. Aarzel niet en neem contact op als u vragen heeft!

Zondag & Maandag
* Gesloten
Dinsdag t/m Zaterdag
* v.a. 17.30 uur geopend
(keuken open tot 22.00 uur)
* uiterlijk 01.00 gesloten


Volg ons via de kanalen!



KvK nr  62413961 | ING IBAN NL64INGB0007428680 | BTW nr NL 8548.08.176.B.01