Voorgerechten

‘Weiderund’ carpaccio van Hollandse runderlende
basilicumpesto - pijnboompitten - kappertjes - rucola - Parmezaan

Dutch beef carpaccio
basil pesto - pine nuts - capers - rocket salad - Parmesan

12

Gerookte zalmrugfilet
bloemkool crème - marshmallow van lime - kappertjes - radijs - gepofte quinoa - mini bietjes - mini komkommer - Japanse mayo

smoked salmon fillet
cauliflower cream - marshmallow of lime - capers - radish - puffed quinoa - mini beetroot - mini cucumber - Japanese mayo

13

‘Sashimi’ tonijn in sesamkorst & softshell krab
zwarte quinoa - soya gel - wakamé - sesam krokant - komkommer - radijs - yuzu - citroenmayonaise

Tuna in sesame crust - softshell crab
black quinoa - soya gel - wakamé - crisp of sesame - cucumber - radish - yuzu - lemon mayonnaise

19

2008® gebakken foie gras - Munster & truffel
aardse crème - gekarameliseerde appel - truffeldressing,
“Villa Manodori” 12 jaar oude balsamico - geroosterd suikerbrood

Pan-fried foie gras - Munster cheese
caramelized apple - truffle - truffle vinaigrette -
"Villa Manodori" 12 year old balsamic vinegar - sugar bread

22

Jamon Iberico
Een plankje met Spaanse gedroogde ham van het Iberische varken, 18-24 maanden gerijpt in Salamanca

Jamon Iberico
Spanish dried ham of the Iberian pig, matured for 18-24 months in Salamanca

19

Kaviaar ‘’Perle Imperial’' per 10 gram
Een kruising tussen een Beluga en een Asetra achtige steur. Een van de meest geliefde kaviaarsoorten die wereldwijd beschikbaar is. Mooi romig, ziltig en nootachtig

Caviar '' Pearl Imperial '' 10 grams.
A cross between a Beluga and an Asetra sturgeon. One of the most popular caviar types available worldwide. Creamy, silty and nutty

20

Hoofdgerechten

Gegrilde zeebaarsfilet
parel couscous - paprika - asperge - kappertjes - lamsoren - frisse saus van Japans citrusfruit

Grilled seabass fillet
pearl couscous – bell pepper - asparagus - capers - sea aster - fresh sauce of Japanese citrus fruit

22

Risotto - halve of hele kreeft & witte asperge
(De risotto is vegetarisch te bestellen)
zeekraal - lamsoren – asparagus - ijspegels - pittige kreeften saus

lobster - sea aster
radish- asparagus - lobstersauce

32/50

‘’Black Angus’ flat iron steak (met gebakken foie gras of zwezerik +7)
seizoensgroenten - paddenstoelen - popcorn Iberico - piccalilly gel - rodewijnsaus

flat iron steak (with fried foie gras or sweetbread +7)
seasonal vegetables - mushrooms- popped iberico pork – piccalilli - red wine sauce

24

‘Tenderloin voor twee’ chateaubriand
450 gram voor 2 personen (met gebakken foie gras of zwezerik +7)
het aller mooiste, zachtste en luxste biefstuk deel van het rund - aardse crème - seizoensgroenten - pepersaus

tenderloin - 450 grams for two (with fried foie gras or sweetbread +7)
seasonal vegetables - pepper sauce

34 pp

‘Dry aged beef’ gegrilde gemarmerde Entrecote
450 gram voor 2 personen (met gebakken foie gras of zwezerik +7)
premium lendebiefstuk - enkele weken speciaal gerijpt voor extra malsheid en een fantastische smaak!
aardse crème - seizoensgroenten - pepersaus

sirloin steak ‘‘Dutch quality beef’’
450 grams for two (with fried foie gras or sweetbread +7)
earthy cream - seasonal vegetables - pepper sauce

34 pp


Chefs Special

VERRASSINGSMENU VAN DE chef
OUR HOUSE SPECIALTY - SURPRISE MENU DE GOEDHEYD


Laat U verwennen door onze keukenbrigade:
3 gangenmenu ( 3 courses ) € 39 wijnarrangement vanaf € 19,50/3 glazen
4 gangenmenu ( 4 courses ) € 46 wijnarrangement vanaf € 25,50/4 glazen
5 gangenmenu ( 5 courses ) € 52 wijnarrangement vanaf € 31,50/5 glazen
(vervanging van dessert voor tussengerecht kan +€ 4)
(replacing dessert for side dish is possible +€ 4)

Alle bovenstaande menu’s zijn ook vegetarisch te bestellen.
(All menus can also be prepared vegetarian)

Alle bovenstaande menu’s zijn alleen per tafel te bestellen.
Vraag vrijblijvend naar een passend wijnadvies bij uw menu.
(All menus can only be ordered per table.)

Gaat u naar de film of het theater?
2 gangen ‘theater’ menu ( 2 courses ) € 29
Een voor en een hoofdgerecht van de chef die wij snel kunnen serveren!
Wijnarrangement (wines) vanaf € 11,50/2 glazen


Wagyu

Echte Japanse Wagyu A5
Bij de Goedheyd werken wij met de beste producten. Daarom de keuze om het echte Japanse Wagyu A5 te serveren aan onze gasten. Wij serveren Wagyu met de mooiste vlees-vet verhouding. Wagyu uit Japan met ‘’Grade A5’’ behoort tot een totaal andere categorie qua smaakbeleving, zachtheid en de extreme marmering dan andere landen.

Wij bieden daarom nu enkel 100% raszuivere Japanse Wagyu aan, geboren en getogen in Japan met ‘’Grade A5’’. Dit zeer exclusieve product verkregen door eeuwenoude tradities en fokmethodes. Deze fokmethodes werden ontwikkeld aan het Japanse Keizerlijke hof. Toen werden de dieren binnen de muren van het Keizerlijke Paleis verzorgd. Als voeding kregen ze het zelfde als wat voor handen was voor de Keizerlijke lieden.


Wagyu proeven / Aperitief hapje / klein voorgerechtje / kleine tussengerechtje
- Yakiniku van Wagyu a la carte €12,50
- Yakiniku van Wagyu als extra gang toevoegen +€12,50
Yakiniku betekent ‘’gegrild vlees’’ in het Japans en wordt gesneden van de hals.

Hoofdgerecht / verrassingsmenu
- Wagyu entrecoté a la Carte per 120 gram €115
- Wagyu entrecoté in het verrassingsmenu per 120 gram +€115
120 gram Wagyu is gelijk aan een normaal hoofdgerecht portie, omdat het vlees veel marmering (gezonde vetten) bevat waardoor je al snel verzadigd raakt.


Dessert

Witte chocolade taart
Schuim en gel van mandarijn, sinaasappel crumble en mandarijnsorbet

White chocolate cake
Foam and gel of tangerine, orange crumble, tangerine sorbet

9

Vanille panna cotta
Sabayon, rood fruit, granite en gel van rooibos en aardbei sorbet

Vanilla panna cotta
Sabayon, red fruit, granite en gel of rooibos and strawberry sorbet

9

Dagelijks wisselend dessert
Dessert of the day

9

Kaasplateau
Wisselende selectie van 5 internationale kazen

Cheese platter
Assortment of 5 internationale cheeses served

13

Stacks Image p2933_n1112747

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Restaurant De Goedheyd.

Online reserveren kan bij ons!
Ga naar de pagina online reserveren

Direct contact met ons?
Bel gewoon met (+31) 030 2468472

Liever een e-mail versturen?
Mail via info@degoedheyd.nl


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze wisselende menukaart met heerlijke seizoensgerechten.

Aanmelden

Wat zeggen anderen

Wij zijn zo trots als een pauw als onze gasten leuke berichten over ons schrijven! Lees wat andere gasten over ons schrijven.

RouteBeschrijving

Restaurant De Goedheyd is eenvoudig te bereiken. Maak gebruik van bijvoorbeeld GoogleMaps voor de meest effectieve manier om bij het restaurant te komen.

Adres: Hamburgerstraat 17 te Utrecht


Openingstijden

Buiten de openingstijden kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor speciale gelegenheden en grote groepen. Aarzel niet en neem contact op als u vragen heeft!

Zondag & Maandag
* Gesloten
Dinsdag t/m Zaterdag
* v.a. 17.30 uur geopend
(keuken open tot 22.00 uur)
* uiterlijk 01.00 gesloten


Volg ons via de kanalen!



KvK nr  62413961 | ING IBAN NL64INGB0007428680 | BTW nr NL 8548.08.176.B.01